Oulun Satama Oy hankkii uuden ratapihan VR Trackiltä


VR Track on voittanut julkisen urakkakilpailutuksen Oulun Satama Oy:n uuden ratapihan rakentamisesta. Urakka sisältää noin kolme kilometriä urakiskoraiteita sekä vaihteiden asennusta, ja se valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Oulun Satamassa käy vuosittain noin 550 alusta. Merkittävimpiä kuljetettavia tavararyhmiä ovat metsäteollisuustuotteet, nestemäiset polttoaineet sekä metsäteollisuuden raaka-aineet.

– Uusien raiteiden rakentaminen on investointi, jonka tavoitteena on lisätä sataman liikennettä, toteaa Oulun Satama Oy:n operatiivinen ja tekninen päällikkö Risto Niva. Tulevaisuudessa sataman yksityisraiteilla kulkee kolmesta viiteen 600-metristä junaa vuorokaudessa. Nyt kilpailutettu päällysrakenneurakka on hankkeen ensimmäinen vaihe, kaksi seuraavaa vaihetta toteutetaan myöhemmin lähitulevaisuudessa.

Oulun Satama Oy on myös VR Trackin kunnossapitoliiketoiminnan pitkäaikainen asiakas.

– Olemme ostaneet raiteiden kunnossapitoa VR Trackiltä jo vuosikausia. Yhteistyö on ollut saumatonta ja kunnossapitäjät omatoimisia ja kokeneita. Asiakkaan ei todellakaan tarvitse huolehtia hommien hoitumisesta, kertoo Niva.

Pohjois-Suomen kunnossapidon asiakasvastaavana toimiva työmaapäällikkö Lasse Varimo on samoin tyytyväinen vuosien yhteistyöhön.

– Pidämme tilaajan aina ajan tasalla raiteiden kunnosta ja teemme suosituksia suoritettavista töistä, jotta raiteiden ja vaihteiden elinkaari pysyy hyvänä. Lisäksi meidän kautta voi aina kysyä apua ja neuvoja eri asioista, toteaa Varimo. – Tärkeintä on keskustella, kuunnella tarpeet ja kehittää niihin ratkaisuja. Tämä on yhteispeliä.