VR Infrapro – uusi toimija Ruotsin infrasuunnittelumarkkinoilla


VR Track on kasvattanut voimakkaasti osuuttaan Ruotsin ratamarkkinoilla ja noussut yhdeksi suurimmista ratojen kunnossapitäjistä Ruotsissa. Radanrakentamisen ja kunnossapidon lisäksi nostamme nyt myös suunnittelun ydintoimintojemme joukkoon Ruotsissa.

Jatkossa toimimme Ruotsin infrasuunnittelumarkkinoilla VR Infrapro -brändillä. VR Infrapron tarjoamat suunnittelu- ja konsultointipalvelut kattavat rautateiden lisäksi koko infran suunnittelun.

– Parhaillaan käynnissä on aktiivinen tarjoustoiminta ruotsalaisista suunnittelukohteista, kertoo VR Trackin suunnitteluliiketoiminnan johtaja Harri Yli-Villamo. Ensimmäiset suunnittelutoimeksiannot on jo saatukin. Näistä merkittävin on kahden eritasoliittymän suunnittelu aivan Uppsalan keskustaan.

– Rekrytoimme runsaasti ruotsinkielentaitoisia osaajia niin Suomeen kuin suoraan Ruotsiinkin, Yli-Villamo toteaa.

Ruotsissa VR Infrapron maajohtajana toimii Henrik Öhrnell, kokenut paikallinen konsultti, joka on toiminut suurten infrastruktuurihankkeiden projektipäällikkönä useita vuosia. – Tavoitteena on, että meillä on Ruotsissa 10–20 suunnittelijaa vuoden 2016 loppuun mennessä, hän kertoo.

– VR Track on kansainvälinen toimija. Uskomme vahvasti, että toimimalla Ruotsissa voimme ammentaa myös kotimaan toimintaan uusia asioita ja aikaansaada asiakkaillemme lisäarvoa, Harri Yli-Villamo sanoo.

Uusi suunnittelubrändi lanseerattiin Ruotsin markkinoille Jönköpingissä Elmia Nordic Rail & Future Transport -messuilla 6.-8.10.

– VR Infrapro sai paljon mielenkiintoa osakseen. Asiakkaat kokivat hyvänä asiana, että alalla on uusia toimijoita. Tästä on hyvä jatkaa, iloitsee Harri Yli-Villamo.

Pääset VR Infrapron nettisivuille tästä.