VR Track kehittää työturvallisuutta pakopelin avulla


Tänä kesänä VR Track herättelee henkilöstön työturvallisuusvalmiuksia aivan uudella tavalla, nimittäin työmaita kiertävän pakopelin avulla.

VR Trackin työturvallisuuskehitys on ollut viime vuosina huimaa – tapaturmataajuus on pudonnut yli 25:stä (2011) 8,4:ään (2016). Tänä kesänä työturvallisuutta kehitetään VR Trackillä aivan uudella tavalla, kun työmaita kiertää VR Trackin työntekijöille suunniteltu pakopeli.

Pakopeli (eng. Escape Room) on fyysinen, jännittävä seikkailupeli, jossa tilaan lukittujen pelaajien tulee ympäristöään tutkimalla ratkoa erilaisia pulmia päästääkseen ulos.

– Metaforinen pakopelikokemus näyttää jo demopelien perusteella olevan erinomainen tapa testata omia riskienhallinnan ja ongelmanratkaisun taitoja. Pakopeli tuntuu soveltuvan mainiosti niin toimistotyötä tekevien kuin radan äärellä työskentelevien turvallisuustaitojen kehittämiseen, kertoo VR Trackin viestinnän asiantuntija Päivi Surakka ja jatkaa:

– Mielenkiinnolla odotamme tuloksia kesän päätteeksi siitä, koettiinko tällainen tapa työturvallisuuden kehittämisessä mielekkääksi ja hyödylliseksi.

Pakopelin liikkeitä voi seurata VR Trackin sosiaalisen median kanavista tunnisteella #trackpakopeli Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa.