VR Track Trainee -ohjelma startannut vauhdilla


VR Track Traineet aloittivat lokakuun alussa vuoden mittaisen trainee-taipaleensa. Trainee-ohjelma starttasi perehdytysviikolla, jonka aikana traineet tutustuivat talon toimintaan, työvälineisiin ja -yhteisöön. Perehdytysten jälkeen traineet jatkoivat matkaansa Trackin suunnitteluyksiköihin, joissa he työskentelevät ensimmäisen 4 kk:n trainee-jaksonsa.

Vuoden kestävässä trainee-ohjelmassa 2. lokakuuta aloittaneet VR Track Traineet Laura SaarloEveliina Mäkäräinen, Tuukka Myllymäki ja Vili Paavola kertovat olevansa tyytyväisiä perehdytysviikon antiin. Liiketoimintoihin tutustumisen lisäksi ensimmäisen viikon aikana tutuiksi tulivat työvälineet, talon tilat ja ympärillä oleva työyhteisö.

− Suoritimme ensimmäisen viikon aikana myös työturvallisuus- ja rataturvakurssit, Myllymäki kertoo ja jatkaa:

− Työturvallisuuskurssi oli aika perustietoa työmaan turvallisuuskäytännöistä. Kurssilla oli mukava huomata, kuinka paljon syntyi keskustelua asioista, kun kurssin vetäjänä oli oman talon mies. Täten saimme kuulla hyviä esimerkkejä, mitä meidän firman töissä on sattunut. Rataturvakurssi taas oli täynnä uusia asioita meille, ja siksi se olikin erittäin mielenkiintoinen. Päivän aikana opimme perusasioita radalla työskentelystä ja turvallisuudesta. Ratamaailman kirjava sanastokin alkoi kurssin mittaan selkeytymään. Taisimme muuten kaikki läpäistä tentit ilman virheitä, joten kurssien vetäjälle iso peukku!

Traineet Tuukka Myllymäki (vas.), Eveliina Mäkäräinen, Laura Saarlo ja Vili Paavola

Ensimmäiseltä viikolta jäivät lisäksi mieleen aamukahvit toimitusjohtaja Harri Lukkarisen kanssa ja ensimmäiset mentoritapaamiset.

− Meillä jokaisella traineella on henkilökohtaisena mentorina yksi johtoryhmän jäsen, jonka kanssa vaihdamme ajatuksia ja keskustelemme kokemuksistamme säännöllisesti läpi trainee-ohjelman. Mentorit ovat kannustaneet meitä myös tarjoamaan ideoitamme suoraan johtoportaaseen, Mäkäräinen kertoo.

− Oli hauska päästä tutustumaan myös toimitusjohtajaan rennosti aamukahvien merkeissä. Oli mielenkiintoista kuulla Harrin näkemys yrityksen nykytilasta ja tulevaisuudennäkymistä, Paavola hymyilee.

Kohokohtana ensimmäinen työmaakäynti

Perehdytysviikon jälkeen traineet suuntasivat töihin Trackin suunnitteluyksiköihin, joissa he työskentelevät tammikuun loppuun asti. Traineista Tuukka Myllymäki työskentelee tällä hetkellä raidesuunnittelussa Tampereen ratikkaprojektissa, Laura Saarlo turvalaitesuunnittelussa Helsingissä, Eveliina Mäkäräinen Tampereen geosuunnitteluyksikössä ja Vili Paavola sähkösuunnittelutöissä.

− Suunnittelujakson jälkeen työskentelen neljän kuukauden tutustumisjaksot Strategia ja kehitys -yksikössä sekä Rakentamisen liiketoiminnassa. Näistä odotan erityisesti alan ja Trackin tulevaisuuden kehityssuuntiin tutustumista ja kesällä rakentamisen työmaille pääsemistä. On hienoa päästä tutustumaan taloon näin monipuolisesti ja useilta eri puolilta, Saarlo toteaa hymyillen ja jatkaa:

− Tähän mennessä turvalaitesuunnittelussa olen päässyt muun muassa piirtämään merkkirekisterin kuvia dwg-muotoon, osallistumaan Tampereen Ratikan kaapelireittisuunnittelun työsuunnittelun kehittämiseen ja opettelemaan useiden eri sovellusten, esimerkiksi Planmanin, käyttöä. Erityisesti mieleen on jäänyt ensimmäinen työmaakäynti Saimaan Kanavalla, jossa toimin suunnittelun tehtävissä valokuvaajana.

Eveliina Mäkäräinen päivitti työarkeaan traineista ensimmäisenä VR Trackin Instagram-tilille.

Traineiden matkaa voi seurata VR Trackin Instagram-tilillä, jolla traineet kertovat vuorotellen trainee-matkastaan kuvin ja sanoin. Tähän mennessä työarkeaan Trackin kanavalla ovat ehtineet jakaa Mäkäräinen ja Myllymäki.

− Tilin päivitysvuoro osui kohdalleni heti toisella työviikolla. Viikon aikana pääsin mm. vierailemaan Helsingin rautatieaseman kellotornissa sekä muistelemaan AutoCADin käytön perusteita erilaisten suunnitelmien muodossa, Mäkäräinen kertoo.